Alec Baldwin probeert een proces over een schadevergoeding te ontlopen. De acteur heeft in een bezwaarschrift beweerd dat hij het vermeende slachtoffer Wojciech Cieszkowski niet heeft geslagen tijdens een verkeersruzie in New York.

Advocaten van de Amerikaanse acteur ontkennen dat de man met wie hij ruzie kreeg ernstige verwondingen heeft opgelopen tijdens hun geschil. Dit zou ook blijken uit videobeelden, zeggen de advocaten.

"De video laat zien dat Baldwin zijn arm niet boven zijn schouders uitsteekt en dat hij zijn schouder niet draait om een klap te geven", zo citeert CNN uit het bezwaarschrift.

Baldwin raakte Cieszkowski tijdens de woordenwisseling tegen de borst, maar volgens de advocaten dikt het slachtoffer het verhaal aan om er financieel beter van te worden. Hij klaagt sinds de ruzie over fysieke pijn en psychisch leed.

In januari werd Baldwin door een rechter veroordeeld tot een verplichte cursus woedebeheersing en een boete van 120 dollar (zo'n 100 euro). Baldwin gaf in die zitting wel toe dat hij klappen heeft uitgedeeld.