Een 24-jarige man uit Amstelveen die verdacht wordt van het mishandelen van een zwangere vrouw op 20 juli, heeft zichzelf aangeven bij de politie. De mishandeling vond plaats op de Kiss and Ride van het festival Vunzige Deuntjes in het Amsterdamse Bos.

Het slachtoffer zette rond 17.15 uur iemand af bij het festival. Op het moment dat ze terug wilde rijden, liep een groep van ongeveer acht jongens voor haar op de weg. Een aantal jongens weigerde aan de kant te gaan.

Een van hen opende een deur van de auto en schopte de vrouw. Het slachtoffer liet meermaals weten zwanger te zijn, maar dat hield de verdachte niet tegen. Een omstander schoot de vrouw te hulp, waarop de groep besloot ervandoor te gaan. Naar omstandigheden gaat het goed met de vrouw en haar baby.

De organisatoren van Vunzige Deuntjes reageerden geschrokken op het bericht. "We vinden het verschrikkelijk nieuws en willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de daders opgepakt zullen worden", aldus de organisatie op Facebook.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. In afwachting daarvan is de verdachte vrijgelaten.