De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een levensgevaarlijke rit door Den Haag een man aangehouden. Fotografen zagen hem rijden en besloten hem te volgen.

De politie kreeg uit verschillende wijken in Den Haag meldingen over een automobilist die auto's had geraakt. Agenten konden de bestuurder niet meteen vinden.

Toen twee fotografen van calamiteitensite District8 de man zagen rijden, besloten zij hem te achtervolgen. Op de Binckhorstlaan kreeg de bestuurder dat door en ging hij ervandoor. Hij raakte meerdere palen en reed op het fietspad. Ook na het rammen van een geparkeerde auto op de Agrippinastraat in Voorburg stopte hij niet.

Onderweg klapte de motorkap van de auto open, waardoor de automobilist geen zicht meer had. Op de Zonweg moest een andere automobilist uitwijken voor de bestuurder. Een aanrijding werd daarmee net voorkomen.

Op de Plutostraat in Den Haag wist de politie bij de auto te komen. In een poging de auto in te halen, reed de man op de politieauto in. Volgens de fotografen besloot de politie de auto te rammen om de dollemansrit te beëindigen.

De bestuurder wilde zijn auto niet verlaten en daarom gebruikte de politie pepperspray. De man kon hierna worden overmeesterd. Hij weigerde vervolgens een blaastest te ondergaan. Volgens calamiteitensite District8 zijn in de auto meerdere bierflesjes aangetroffen.