Wie een appartement in Den Haag heeft, betaalt daar volgens Housing Anywhere gemiddeld 1.255 euro per maand voor. Dat is meer geld dan huurders voor hun plekje betalen in wereldsteden als Rome en Barcelona.

Daarnaast stegen de huurprijzen in Den Haag in 2020 met 3,4 procent, meldt de verhuursite. Dat is de grootste stijging van alle steden in Nederland.

HousingAnywhere legde de huurprijzen van grote Europese steden naast elkaar. De huurprijzen in die steden daalde vooral door de wereldwijde coronapandemie, maar niet overal. Zo stegen de bedragen de laatste drie maanden van 2020 in Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Volgens HousingAnywhere was de daling van de huurprijzen in de drie betreffende Nederlandse steden minder merkbaar doordat hier het wegblijven van internationale vraag en de druk van de pandemie minder is terug te zien. Ook is het aanbod van duurdere woningen in Den Haag is gegroeid door aanbieders die extra diensten hebben, zoals zogeheten full service studio's.

Geld

Voor een appartement wordt in Den Haag gemiddeld 1255 euro per maand betaald; twintig euro per vierkante meter. Een bewoner van een appartement in Brussel betaalt gemiddeld 14,50 euro per vierkante meter.

Den Haag is niet de duurste stad van Europa, dat is namelijk Londen. Bewoners leggen daar gemiddeld 43 euro neer per vierkante meter. Ook is wonen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam nog altijd prijziger dan in Den Haag.