De Britse investeerder CVC Capital Partners voert met voetbalbond FIFA en de Spaanse voetbalclub Real Madrid gesprekken over het investeren in nieuwe voetbaltoernooien, meldt de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van anonieme bronnen.

CVC zou met FIFA praten over de aankoop van de commerciële rechten voor het wereldkampioenschap voor clubteams, de Club World Cup. Hier moeten in de toekomst 24 teams aan meedoen in plaats van de 7 die nu meespelen.

Verder voeren CVC en andere investeerders naar verluidt gesprekken met Real Madrid - de rijkste club ter wereld - over het opzetten van een geheel nieuwe mondiale competitie.

CVC Capital Partners beheert een vermogen van ruim 80 miljard dollar (72 miljard euro) en is daarmee één van de grootste investeerders ter wereld. In Nederland is het bedrijf onder meer bekend als oud-eigenaar van salarisadministrateur Raet en supermarktketen C1000.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de investeringsmaatschappij geld steekt in een sport. Eerder investeerde CVC in de Formule 1 en MotoGP. Onlangs kocht CVC een belang van 27 procent in de Britse rugbycompetitie.