Onze Instagram-redacteur Ingeborg Veen gebruikt deze week zo min mogelijk plastic. Ze wil erachter komen hoe moeilijk dat is en hoeveel plastic ze aan het einde van de week toch heeft moeten gebruiken.

"Ik merk dat ik nu nog heel vaak plastic tassen koop, koffie drink uit wegwerpbekers en dat mijn verzorgingsproducten ook allemaal in wegwerpplastic verpakt zitten", legt Ingeborg uit. "Dat kan beter."

Uit reacties op de Instagram-pagina van NU.nl blijkt dat veel andere mensen ook ongemerkt meer plastic gebruiken dan ze zouden willen.

Ingeborg gaat afkicken

Ingeborg gaat één week cold turkey afkicken. Ze deelt op de Instagram-pagina van NU.nl elke dag hoe moeilijk het is om helemaal zonder plastic te leven en of dat überhaupt mogelijk is.

Ingeborg probeert deze week bijvoorbeeld plasticvrij te eten, geen plastic te gebruiken in de badkamer en plastic to-goproducten uit haar leven te bannen.

Je kunt haar vorderingen tot nu toe in ons overzicht vinden. Hou de Instagram Stories van NU.nl in de gaten voor nieuwe updates.