Bridget Maasland denkt dat het haar geholpen heeft dat bekende RTL-gezichten als Wendy van Dijk en Linda de Mol zijn vertrokken naar Talpa. De presentatrice vermoedt dat RTL daardoor druk heeft gevoeld.

"Ik denk wel dat RTL daardoor misschien heeft gedacht: misschien wordt het inderdaad weleens tijd, want anders zijn we straks iedereen kwijt", vertelt de 44-jarige presentatrice in gesprek met Frank Dane bij Radio 538.

Dit weekend werd bekend dat Maasland De zwakste schakel gaat presenteren. In het verleden heeft Maasland talloze programma's gepresenteerd, maar de laatste jaren bleef het bij klussen voor RTL Boulevard. "Bij RTL heb ik nu wel lang gewacht, ja. Dat is waar."

Maasland keek in het verleden zelf ook naar De zwakste schakel, maar is niet van plan het net zo te doen als Chazia Mourali destijds deed. De presentatrice wil minder "bitchy" zijn. "In Engeland is het met Anne Robinson nog steeds een heel erg groot succes en zij gaat ook de revival voor Amerika maken. Over de hele wereld wordt het eigenlijk weer uitgezonden. Een aantal landen heeft ervoor gekozen om er iets meer een comedykant in te stoppen. Daar ben ik heel erg blij mee. Dat het niet alleen maar bitchy is, maar dat er meer van je wordt verwacht", aldus Maasland.