Niantic, de maker van onder meer Pok??mon Go, werkt samen met chipmaker Qualcomm aan een augmentedrealitybril, maakt het bedrijf donderdag bekend op zijn website.

Er zijn weinig details over de bril bekendgemaakt. Wel gaat Niantic met Qualcomm een "meerjarige samenwerking" aan om aan AR-brillen en geschikte software te werken. Andere fabrikanten kunnen hier vervolgens gebruik van maken.

Via augmented reality (AR) kan een virtuele laag over de werkelijkheid gelegd worden. Gebruikers kunnen door de brillenglazen hun omgeving zien, terwijl op de glazen beelden geprojecteerd worden. Als een speler van Pokémon Go om zich heen kijkt, kan het lijken alsof de monsters op straat opduiken.

Niantic zal met Qualcomms Snapdragon XR2-platform werken, dat donderdag door de chipfabrikant werd gepresenteerd. Dit platform is de opvolger van het XR1-platform en biedt onder meer ondersteuning voor het aankomende 5G-netwerk.

Ook biedt XR2 een schermresolutie van 3K per oog en ondersteuning voor negentig beelden per seconde. Daarnaast kunnen negen camera's aan het systeem gekoppeld worden, waarmee de omgeving in kaart kan worden gebracht.

Qualcomm zegt dat het nieuwe AR-platform in de tweede helft van 2020 wordt geïntroduceerd.