De vrouwen van FC Twente hebben zich dinsdagavond voor het hoofdtoernooi van de Champions League geplaatst. In Enschede werd in de laatste poulewedstrijd van de voorronde met 2-0 van G??rnik Leczna gewonnen.

De negentienjarige spits Fenna Kalma opende in de 51e minuut de score uit een strafschop, die werd toegekend na hands. In de 67e minuut schoot Oranje-international Renate Jansen de 2-0 binnen.

In de 83e minuut moest Twente met een speelster minder door omdat de achttienjarige Lynn Wilms rood kreeg. Met tien tegen elf hield de zevenvoudig kampioen stand.

Bij een gelijkspel had de Poolse ploeg zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League geplaatst. Net als Twente speelde Górnik Leczna gelijk tegen het Turkse Besiktas en won het ruim van Alashkert uit Armenië. Het doelsaldo van Twente was na de eerste twee duels minder dan dat van de Poolse opponent.

Loting voor knock-outfase is vrijdag

Op vrijdag wordt er geloot voor de knock-outfase van de Champions League. De duels in de zestiende finales worden op 11 of 12 september en op 25 of 26 september gespeeld.

De vrouwen van Twente deden vijfmaal eerder mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. In 2015/2016 en 2016/17 werd de ploeg in de achtste finales uitgeschakeld door FC Barcelona.

In 2011/2012 (tegen het Russische Rossiyanka), 2013/14 (tegen Olympique Lyon) en 2014/2015 (tegen Paris Saint-Germain) waren de zestiende finales het eindstation voor de ploeg uit Enschede.