Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen met FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League tegen het Atl??tico Madrid van keeper Sari van Veenendaal. Dat heeft de loting op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon vrijdag uitgewezen.

Atlético begint met een thuiswedstrijd aan het tweeluik. Martens, de Wereldvoetbalster van het Jaar in 2017, keerde deze week na een slepende teenblessure terug op het trainingsveld van Barcelona.

De twee Spaanse clubs zijn de laatste jaren dominant in eigen land, maar wisten de Champions League nog nooit te winnen. Barcelona ging vorig jaar in de finale met 4-1 onderuit tegen Olympique Lyon.

De Franse club van Shanice van der Sanden speelt in de kwartfinale tegen Bayern München, dat Oranje-aanvaller Lineth Beerensteyn in de gelederen heeft.

'Oranje gekleurd' Arsenal tegen Paris Saint-Germain

De winnaar van Lyon-Bayern speelt in de halve finale tegen Arsenal of Paris Saint-Germain. De Londense club heeft met Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord drie Oranje-speelsters onder contract.

De vierde kwartfinale gaat tussen Glasgow City en VfL Wolfsburg. De Duitse club van Dominique Bloodworth was in de achtste finales te sterk voor landskampioen FC Twente. Wolfsburg won met 6-0 en 0-1.

De kwartfinales worden op 24 en 25 maart en 1 en 2 april gespeeld. Op 25 en 26 april en 2 en 3 mei zijn de halve finales en de finale wordt op 24 mei in het Viola Park in Wenen afgewerkt.