Nieuws/Buitenland
1399413265
Buitenland

Jonge vaccinvoordringers in seniorenvermomming opgepakt in Mexico

MEXICO-STAD - Twee Mexicaanse mannen van in de dertig zijn opgepakt omdat zij vermomd als senioren probeerden een coronavaccinatie te krijgen voordat ze aan de beurt waren. De twee ???vaccinvoordringers??? hadden onder meer hun haren wit geverfd.

De mannen, 30 en 35, hadden ook hun wenkbrauwen wit geverfd. Ze gingen twee weken geleden naar een vaccinatiecentrum in Mexico-Stad, met vervalste identificatiebewijzen op zak. Het nieuws over de aanhoudingen werd woensdag in een persconferentie gebracht door Claudia Sheinbaum, de burgemeester van de Mexicaanse hoofdstad.

De mannen zijn uiteindelijk in hun opzet geslaagd. Tot dusver zijn in Mexico alleen zorgmedewerkers, sommige leraren en mensen boven de 60 aan de beurt voor een inenting tegen het coronavirus. De bedriegers liepen uiteindelijk tegen de lamp omdat hun stemmen hen verdacht maakten. Ze zijn uiteindelijk gearresteerd. Momenteel loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de twee vanwege de vervalste identiteitsbewijzen.

Tot dusver zijn in Mexico zo???n 9,7 miljoen doses coronavaccin toegediend. Iets meer dan 1,3 miljoen Mexicanen, ongeveer 1 procent van de bevolking, is al volledig gevaccineerd. Ook Mexico heeft te kampen met een schaarste aan vaccins. Het land beschuldigde rijke westerse landen er eerder van vaccins te ???stelen.??? De farmaceutische toezichthouder heeft noodgoedkeuring gegeven aan zes verschillende coronavaccins.

Mexico heeft na de Verenigde Staten en Brazili?? het hoogste aantal coronadoden te betreuren. Tot dusver zijn er zeker ruim 205.000 personen in het land overleden aan de gevolgen van Covid-19. Vanwege de beperkte testcapaciteit ligt het dodental in werkelijkheid waarschijnlijk veel hoger.