Nieuws/Binnenland
1420803477
Binnenland

Politie: een burgerarrest is toegestaan

Tiener berooft 14-jarige in Den Haag, passant start succesvolle achtervolging

Politie in Den Haag. Foto ter illustratie.

Politie in Den Haag. Foto ter illustratie.

Den Haag - Een 14-jarige jongen is vrijdagavond door een groep leeftijdsgenootjes achterna gezeten in Den Haag, waarbij hij zijn telefoon moest afgeven ??? en ook nog werd gekleineerd. Gelukkig was een omstander scherp ??n doortastend.

Politie in Den Haag. Foto ter illustratie.

Politie in Den Haag. Foto ter illustratie.

Het slachtoffer fietste rond 19.30 uur in de buurt van tramhalte Het Kleine Loo, samen met een vriend. De twee merkten dat een groepje jongens hen achterna kwam. Op enig moment werd er wat geroepen, beschrijft de politie. Daarop stopte de twee jongens met fietsen. ???De groep van vijf jongens kwam bij hun staan. Een discussie volgde en het slachtoffer moest zijn telefoon laten zien???, aldus de politie.

???E??n van de jongens trok de telefoon uit zijn hand en een andere jongen drukte zijn sigaret uit op het bovenbeen van het slachtoffer.???

Daarna fietste de groep weg. Een getuige zag het hele voorval gebeuren, schoot de jongen te hulp en sprong in de auto. Een korte achtervolging volgde. Met succes. ???De getuige heeft de groep aangesproken en wist ????n van de verdachten aan te houden en direct over te dragen aan de politie. De andere verdachten zijn gevlucht.???

Signalement: donkere jongens, zwart krulhaar

De jongen die aan de politie werd overgedragen, 14 jaar, zit nog vast. De anderen worden nog gezocht. Ze zijn allen donker getint en donker gekleed. De jongen die de sigaret uitdrukte, heeft zwart, krullend haar. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Ook wordt op de website nog eens herhaald dat een burgerarrest mogelijk is, mits de verdachte zo snel mogelijk aan de politie wordt overgedragen. Voorwaarde is wel dat je iemand op heterdaad betrapt. Dwang uitoefenen mag daarbij. ???Bijvoorbeeld door hem of haar tegen de grond te houden. Het gebruikte geweld mag niet verder gaan dan nodig om te bereiken dat de verdachte er niet vandoor gaat.???

Tips over dit voorval? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.