Nieuws/Binnenland
419243586
Binnenland

LIVE | Opnieuw dagrecord corona in Frankrijk

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op. Tegelijk valt het dodental nog mee vergeleken met de eerste golf. Elders in de wereld is Isra??l weer in lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ???oranje???. Er zijn wereldwijd 950.000 coronadoden, van wie zo???n 200.000 in de VS. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De Franse gezondheidsautoriteiten hebben zaterdag wederom een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er 13.498 vastgestelde infecties met het gevreesde virus bij, een paar honderd meer dan vrijdag.

Tijdens de hoogste piek van de eerste golf op 31 maart werden er 7578 geregistreerd. Destijds werd er wel veel minder getest. De huidige capaciteit kan volgens de krant Le Parisien verder worden opgevoerd nu er goedkeuring is gekomen voor het gebruik van een speekseltest. Die wordt vanaf oktober ingezet, maar alleen bij mensen die ziekteverschijnselen vertonen.

In totaal zijn er nu ruim 442.000 Fransen besmet geraakt met corona. Het aantal pati??nten dat aan Covid-19 is overleden, liep met 26 op tot 31.274. In de strijd tegen verdere verspreiding van het virus nemen steeds meer steden en departementen strengere maatregelen. Toulouse, Nice, Bordeaux en Marseille reageerden het snelst.

In Indre-et-Loire, de streek rond Tours, zijn met ingang van maandag dansavonden verboden evenals evenementen van studentenverenigingen. Ook deed de prefect onder meer bijeenkomsten in de ban waar staande wordt gegeten en gedronken. Caf??s zonder terras of zitgelegenheid binnen gaan dicht, restaurants mogen geen arrangementen aanbieden waarbij verscheidene mensen van dezelfde schaal of plank eten.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

  • Twee doden en veertien gewonden na schietpartij illegaal feest VS
  • Aantal coronabesmettingen in Belgi?? nadert de 100.000
  • Ook in Polen recordaantal nieuwe coronabesmettingen: 1002
  • Recordaantal nieuwe Duitse besmettingen: 2297 in 24 uur

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment: