Nieuws/Binnenland
565484008
Binnenland

???Zelfs in de supermarkt is het niet zo druk???

Verbazing om megadrukte op Haagse Markt

DEN HAAG - Bezoekers van de Haagse Markt lappen massaal de regels aan hun laars. Dat constateert fotograaf Robin Utrecht woensdag rond 11.00 uur. ???Zelfs in de supermarkt is het niet zo druk. Het is nog drukker dan afgelopen maandag voordat de extra maatregelen ingingen???, constateert de fotograaf.

Utrecht is erg verbaasd dat een groot deel van de bezoekers de afstand van anderhalve meter negeert.

???Mensen lopen vlak naast elkaar en omarmen elkaar alsof er niets aan de hand is.???

Marktkooplui zeggen dat zij hun klanten er wel op wijzen, maar dat bezoekers zich er niet aan houden.

Lees verder onder de foto

???Toezichthouders spreken niemand aan???

Toezichthouders lopen rustig rond in de mensenmassa???s. ???Ik ben hen een tijdje gevolgd en zij spraken niemand aan met de boodschap om afstand te houden???, zegt Utrecht. ???Je verwacht toch dat zij nu moeten ingrijpen.???

Het mooie weer trekt bezoekers massaal naar de markt. Marktkooplui willen niets liever dan hun klanten voorzien van de dagelijkse boodschap, maar lijken weinig grip te hebben op het winkelend publiek. ???Het liefst willen zij natuurlijk openblijven. De lasten blijven als ze moeten sluiten wel gewoon doorgaan???, besluit Utrecht.

De gemeente Den Haag geeft nog geen commentaar op de drukte.

In de nieuwste corona-update vertelt Silvan Schoonhoven over de ontwikkeling van coronamedicijnen. Verder nog veel meer coronanieuws. Luister de podcast hier, hieronder of via je favoriete podcast app.