Nieuws/Binnenland
748763618
Binnenland

Boeren zorgen rond middernacht voor lange file op A1

DEN HAAG - Update 00.31 Ook na middernacht is het op sommige wegen nog erg druk door boeren die terugkeren naar huis. Op de A1 van Apeldoorn naar Hengelo staat bij Deventer nog een file van 23 kilometer.

De lange file op de A28 bij Zwolle lost inmiddels wel langzaam op. De ANWB laat weten dat de de A12 bij Oudenrijn dicht is, omdat het wegdek moet worden schoongemaakt. Reizigers wordt geadviseerd een andere route te nemen.

Ongeluk op A4

De A4 tussen Den Haag en Amsterdam is woensdagavond bij het Ringvaart-Aquaduct in noordelijke richting enige tijd afgesloten geweest door een ongeluk tussen een trekker en een auto, meldt Rijkswaterstaat. Er zijn nog steeds twee rijstroken dicht en er wordt een spoedreparatie aan de weg uitgevoerd.

De bestuurder van de personenauto verloor rond negen uur de macht over het stuur door de felle lampen van de trekker. De trekker lag lange tijd gekanteld op de vluchtstrook. De auto is total loss. Twee mensen moesten nagekeken worden door het ambulancepersoneel, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

OV Den Haag

Het openbaar vervoer in Den Haag zal ook donderdag nog last hebben van het boerenprotest. Ov-bedrijf HTM meldt dat op sommige tram- en buslijnen met een aangepaste dienstregeling wordt gereden. De vervoerder verwijst voor de actuele planning naar zijn website.

Het boerenprotest zorgde woensdag al voor grote problemen in de stad. Het centrum was in de middag onbereikbaar met het ov.